Magunkról

Rendelőnk tervezésekor szem előtt tartottuk, hogy a mai kor igényeinek, a gazdik növekvő elvárásainak megfelelő felszereltségű és esztétikájú környezetben tudjuk biztosítani a folyamatosan fejlődő szakmai munkát.

dr. Tóth Szabina

Klinikus Állatorvos

Egzotikus állat gyógyász Szakállatorvos

Az állatok iránti imádatom egészen kis koromban kezdődött, már kislányként kijelentettem, hogy állatorvos leszek. Mindig voltak cicáim, kutyáim, és persze egzotikus állataim. Amikor 2005-ben jelentkeztem az Állatorvos-tudományi Egyetemre, már tudtam, hogy nem csak kutyákat és macskákat szeretnék gyógyítani, hanem hüllőket, rágcsálókat és kisemlősöket is.

2010-ben szereztem meg az állatorvosi diplomát, 2018-ban sikeres államvizsgát tettem az Egzotikus állat gyógyász Szakállatorvos képzésen.

Diplomázás után egy nagy betegforgalmú kisállat klinikán dolgoztam négy évig, majd egy belvárosi rendelőben helyezkedtem el, ahonnan a saját praxis megvalósításakor jöttem el. Amikor Eszter doktornővel közösen elkezdtük megálmodni a rendelőt, fontos szempont volt az is, hogy az egzotikus állatok nálunk ugyanolyan magas szintű ellátásban részesüljenek, mint a kutya, macska betegeink.

Otthon egész kis "állatkertem" van már mentett állatkákból, szabadidőmben is sokat foglalkozom velük.

dr. Schweickhardt Eszter

Klinikus állatorvos

Kisállatgyógyász Szakállatorvos

Az állattartás nagy felelősséggel jár, ezt mindenki tudja, aki megszeret egy kisállatot együtt él vele, gondozza, táplálja. Kisgyerek korom óta állatok között nőttem fel, kutyáink, cicáink, később lovaink voltak. Gimnazistaként bepillanthattam imádott lovam gyógykezelésébe az Állatorvostudományi Egyetemen és ott ragadtam, a későbbiekben minden erőmmel arra koncentrálva, hogy állatorvossá váljak.

Az egyetemi tanulmányaimat 2000-ben fejeztem be, gyakornoki évemet a Magyar Lóverseny vállalatnál töltöttem. A későbbiekben kisállat gyógyászat felé fordult az érdeklődésem és a mai napig ez tölti ki mindennapjaimat.

Két gyermek boldog anyukája vagyok, általuk az ember változik, és ha lehet még nagyobb felelősségérzettel viszonyul a munkájához.

Vallom, hogy vannak hivatások, melyeket egy életen át lehet tanulni, mindig tartogatnak meglepetéseket, sok örömmel és néha sajnos bánattal járnak.

2018-ban az Állatorvostudományi Egyetem Kisállatgyógyász Szakállatorvos képzésén diplomáztam, nagy lelkesedéssel fejlesztve tudásomat. Érdeklődési területem a belgyógyászaton belül a bőrgyógyászat, mely a gazdik részéről is kitartást és türelmet igényel.

dr. Töltési Júlia

Klinikus Állatorvos

Egzotikus állat gyógyász Szakállatorvos

Már kisgyermekként határozott elképzelésem volt, mi leszek ha nagy leszek. Mivel vidéken nőttem fel, mindig is voltak otthon állataink, legyen szó kutya-macskáról vagy haszonállatról. Általános iskolás koromban döntöttem el, hogy én bizony állatorvos leszek. Ezen célok később is megmaradtak, így az általános iskola után a győri Révai Miklós Gimnázium falai között, majd a budapesti Állatorvostudományi Egyetemen folytattam tanulmányaimat. Diplomámat 2018 februárjában vehettem át, majd rögtön ezt követően kezdtem el dolgozni a Tüskevár Állatorvosi Rendelőben. 

Motivációm azóta is töretlen, hogy a legjobbat adjam az állatoknak, illetve lehetőségeim szerint segítsek rajtuk. Tudásomat leginkább a belgyógyászat, későbbiekben az ultrahang diagnosztika területén szeretném elmélyíteni, hogy minél szélesebb körben tudjak a kisállatok, valamint természetesen gazdijaik rendelkezésére állni.

Jelenleg otthon egy 3 éves rottweiler kutyusunk van, akivel igyekszem minél több időt tölteni, amikor csak tehetem. Szabadidőmet főként a barátaimmal töltöm, szívesen járunk koncertekre, kirándulni, mindemellett ha időm engedi táncedzésekre járok. 

2020. évtől az Állatorvos-tudományi Egyetem postgraduális képzésének Egzotikus állat gyógyász Szakállatorvos hallgatója vagyok.

dr. Zsobrák Kitti

Klinikus Állatorvos

Szerencsésnek érzem magam, mivel a gyerekkorom óta jelen lévő állatszeretetemet kiegészíthetem a gyógyításukkal a hivatásomból kifolyólag.

 Az állatorvosi diplomám megszerzése kiskoromban kitűzött cél volt, melyet 2023 februárjában vehettem át. Az egyetemi éveimet is tudatosan töltöttem el, az elméleti tananyag elsajátítása mellett a gyakorlati tudás megszerzésére és a tapasztalatgyűjtésre fordítottam energiáimat. 

Az egyetemi évek alatt több rendelőben dolgoztam állatorvosi asszisztesként, köztük egzotikus szakrendelőkben is. Az egzotikus fajok is közel állnak a szívemhez, szakdolgozatomat a tengerimalacok körében kialakuló urolithiasis témájában írtam.

A mindennapi munka sokszínűsége, a kontroll alkalmával visszatérő gyógyult kis páciensek és az elégedett tulajdonosok teszik különlegessé a mi szakmánkat.

A rendelőn kívül töltött időmben több állatorvosi asszisztens képzésben is részt veszek oktatóként, illetve a családom, Krumpli nevű kutyusom és a barátaim körében töltöm a szabadidőmet. 

Szekeres Luca

Asszisztens

Az állatok már kiskorom óta részesei az életemnek. Gyerekkoromtól kezdve állatok vettek körül, és velük is nőttem fel. Az állatok iránti szeretetem határtalan!

Mindig is segíteni szerettem volna az állatokon a lehető legjobb módon. Innen is jött a gondolat, hogy Én bizony asszisztens leszek! 2021 decemberében elvégeztem az állatorvosi asszisztensi képzést, a gyakorlati időmet is a Tüskevár Állatorvosi Rendelőben töltöttem. A lelkesedésem azóta is töretlen!

Az állatorvosi rendelőben eltöltött dolgos hétköznapok után, a rendelőben ellátott, mentett vadállatok hosszú lábadozása otthoni kifutóimban folytatódik. Gyógyult már itt nálunk: nyest, mókus, sün, patkány, nyúl.

Jelenleg 6 cicám és 1 kutyám van itthon. Cicáimmal nemzetközi macskakiállításon szerepeltünk, jobbnál jobb eredményekkel.

Örökbefogadott keverék kutyámmal a számunkra legjobb kutyás sportot választottuk, Agility és Hoopers formájában. Gyakran részt veszünk hivatalos versenyeken. Kutyám és macskáim türelme és érdeklődése végtelen. El nem fogyó érdeklődéssel fogadják az újonnan érkező gyógyulókat. Ugyanakkor fegyelemmel és türelemmel veszik tudomásul jelenlétüket.

Ezért büszke is vagyok kedvenceimre.

A mindennapokban, a munkahelyemen a maximálisat nyújtom, hiszen egy álmom valósult meg azzal, hogy állatorvosi rendelőben dolgozom. Magabiztosan részt veszek az állatok ellátásában, gyakorlati tanácsokkal segítem a Gazdikat.

Gouth Emília Klára

Asszisztens

56 éves koromban, belefáradva az addigi munkámba, úgy éreztem, ha nem változtatok, rossz irányt vesz az életem. Akkor még két kutyámmal aktívan agilityztem, és a sport révén érdekelni kezdett a kutyák fizioterápiája. Egy tanfolyam elvégzése után, nem éreztem tudásomat olyan elmélyültnek, hogy rövid szakmai gyakorlatommal önállóan kezdjek vállalkozásba, de mindenképp olyan munkát és csapatot szerettem volna találni, ahol állatok gyógyításával, gondozásával foglalkoznak.

A Tüskevár rendelővel először mint gazdi találkoztam és már akkor is az volt az érzésem, hogy jó lehet ebben légkörben dolgozni. Ezért, élve a kínálkozó alkalommal, reményekkel telve jelentkeztem ide asszisztensnek.

Külön öröm számomra, hogy egzotikus állatok gyógyításával is foglalkozunk és a vadmentő alapítvány munkájába is bekapcsolódhatok.

Hunfalvy Ágnes

Recepciós

Elég régen születtem már ahhoz, hogy bizonyossá váljon: nem holmi úri huncutság az állatok iránt érzett vonzalmam és tiszteletem. 

Az iskolapad óta az élet számos területén dolgoztam és minden munkahelynek megvolt a maga a varázsa. 

Ez most teljesen más! Lehetőségeimhez mérten gyerekkorom óta segítettem a rászoruló állatokon, legyen akár rágcsáló, madár, kutya, macska, sün, hüllő, bárki. Szerencsés vagyok, mert szüleim - annak ellenére, hogy nem igazán értették ezt a fajta érzékenységet - mindig támogattak. Most lehetőségem nyílik testközelből figyelni a komoly szakmai tudással rendelkező orvosok és asszisztensek munkáját. Minden nap tanulok valami újat. Nem mellesleg pedig, most minden napom az állatokról szól.


Radics Bíborka

Asszisztens

Akkor kezdődött minden, amikor kisiskolás koromban egy pici településre költöztünk. Én már  éreztem, hogy ennek a fele sem tréfa! Hamarosan a szüleimnek feltűnt, hogy egyre több állat lakik nálunk. Vágás elől ellopott tyúk, kacsa, újszülött egerek, kutyák, macskák, kecske, stb. Mindenféle állatot hazavittem, ha szükségesnek ítéltem meg. A családom erre határozottan nem volt felkészülve. Egy szó, mint száz, kalandos gyerekkorom volt. 

A szakközépiskola után lovakkal foglalkoztam itthon, és Angliában is. Miután ez a szakasz is lezárult, 2007-ben az Állatorvosi Egyetemen kezdtem el dolgozni állatorvosi asszisztensként egészen 2023. tavaszáig. Időközben megszületett a kislányom, és vidékre költöztünk. Szerettem volna több időt tölteni a családommal, de a mindennapos ingázás ezt nem tette lehetővé. Szerencsésnek mondhatom magam, mert 2023 tavaszán lehetőségem nyílt csatlakozni a rendelő szuper kis csapatához, ahol kipróbálhatom magam egy újabb területen és részt vehetek az egzotikus állatok gyógyításában is.