Magunkról

Rendelőnk tervezésekor szem előtt tartottuk, hogy a mai kor igényeinek, a gazdik növekvő elvárásainak megfelelő felszereltségű és esztétikájú környezetben tudjuk biztosítani a folyamatosan fejlődő szakmai munkát.

dr. Tóth Szabina

Klinikus Állatorvos

Egzotikus állat gyógyász Szakállatorvos

Az állatok iránti imádatom egészen kis koromban kezdődött, már kislányként kijelentettem, hogy állatorvos leszek. Mindig voltak cicáim, kutyáim, és persze egzotikus állataim. Amikor 2005-ben jelentkeztem az Állatorvos-tudományi Egyetemre, már tudtam, hogy nem csak kutyákat és macskákat szeretnék gyógyítani, hanem hüllőket, madarakat, rágcsálókat és kisemlősöket is.

2010-ben szereztem meg az állatorvosi diplomát, 2018-ban sikeres államvizsgát tettem az Egzotikus állat gyógyász Szakállatorvos képzésen.

Diplomázás után egy nagy betegforgalmú kisállat klinikán dolgoztam négy évig, majd egy belvárosi rendelőben helyezkedtem el, ahonnan a saját praxis megvalósításakor jöttem el. Amikor Eszter doktornővel közösen elkezdtük megálmodni a rendelőt, fontos szempont volt az is, hogy az egzotikus állatok nálunk ugyanolyan magas szintű ellátásban részesüljenek, mint a kutya, macska betegeink.

Otthon egész kis "állatkertem" van már mentett állatkákból, szabadidőmben is sokat foglalkozom velük.

dr. Schweickhardt Eszter

Klinikus állatorvos

Kisállatgyógyász Szakállatorvos

Az állattartás nagy felelősséggel jár, ezt mindenki tudja, aki megszeret egy kisállatot együtt él vele, gondozza, táplálja. Kisgyerek korom óta állatok között nőttem fel, kutyáink, cicáink, később lovaink voltak. Gimnazistaként bepillanthattam imádott lovam gyógykezelésébe az Állatorvostudományi Egyetemen és ott ragadtam, a későbbiekben minden erőmmel arra koncentrálva, hogy állatorvossá váljak.

Az egyetemi tanulmányaimat 2000-ben fejeztem be, gyakornoki évemet a Magyar Lóverseny vállalatnál töltöttem. A későbbiekben kisállat gyógyászat felé fordult az érdeklődésem és a mai napig ez tölti ki mindennapjaimat.

Két gyermek boldog anyukája vagyok, általuk az ember változik, és ha lehet még nagyobb felelősségérzettel viszonyul a munkájához.

Vallom, hogy vannak hivatások, melyeket egy életen át lehet tanulni, mindig tartogatnak meglepetéseket, sok örömmel és néha sajnos bánattal járnak.

2018-ban az Állatorvostudományi Egyetem Kisállatgyógyász Szakállatorvos képzésén diplomáztam, nagy lelkesedéssel fejlesztve tudásomat. Érdeklődési területem a belgyógyászaton belül a bőrgyógyászat, mely a gazdik részéről is kitartást és türelmet igényel.

dr. Töltési Júlia

Klinikus Állatorvos

Már kisgyermekként határozott elképzelésem volt, mi leszek ha nagy leszek. Mivel vidéken nőttem fel, mindig is voltak otthon állataink, legyen szó kutya-macskáról vagy haszonállatról. Általános iskolás koromban döntöttem el, hogy én bizony állatorvos leszek. Ezen célok később is megmaradtak, így az általános iskola után a győri Révai Miklós Gimnázium falai között, majd a budapesti Állatorvostudományi Egyetemen folytattam tanulmányaimat. Diplomámat 2018 februárjában vehettem át, majd rögtön ezt követően kezdtem el dolgozni a Tüskevár Állatorvosi Rendelőben. 

Motivációm azóta is töretlen, hogy a legjobbat adjam az állatoknak, illetve lehetőségeim szerint segítsek rajtuk. Tudásomat leginkább a belgyógyászat, későbbiekben az ultrahang diagnosztika területén szeretném elmélyíteni, hogy minél szélesebb körben tudjak a kisállatok, valamint természetesen gazdijaik rendelkezésére állni.

Jelenleg otthon egy 3 éves rottweiler kutyusunk van, akivel igyekszem minél több időt tölteni, amikor csak tehetem. Szabadidőmet főként a barátaimmal töltöm, szívesen járunk koncertekre, kirándulni, mindemellett ha időm engedi táncedzésekre járok. 

2020. évtől az Állatorvos-tudományi Egyetem postgraduális képzésének Egzotikus állat gyógyász Szakállatorvos hallgatója vagyok.

Fáber Fanni 

Asszisztens

Állatok iránt érzett szeretetem már kiskoromban érezhető volt, de akkor még nem tudtam, hogy lehetne ezt a mindennapokban is kamatoztatni, mindaddig amíg 2013-ban örökbe fogadtunk egy idős tacskót, Picurt. Azt hiszem, hogy az Ő megjelenése volt az ami elindított az úton. Segédkeztem állatmentések alkalmával, menhelyek rendszeres látogatója/segítője lettem, ezáltal betekintést nyertem egy egészen más, eddig ismeretlen világba. 2017-ben el- végeztem az állatorvosi asszisztens képzést.

 Gyakorlatomat a Dr. Bubó Rendelőben töltöttem. A tanfolyam végeztével rövidesen a Tüskevár Állatorvosi Rendelő munkatársává váltam, ahol azóta is szívemen viselem az idős állatok és az elárvult madarak sorsát

Mikula Tamás 

Asszisztens

Nagyon szeretem a természetet, a növények és az állatok világát, különleges és csodálatos világ ez. Gondoltam, hogy a hobbim legyen egyben a munkám, a hivatásom is. így minden lehetőséget megragadtam az életutam alatt, hogy ebben a világban tevékenykedhessek. Az iskolai tanulmányaim befejeztével a családom tulajdonában lévő díszállat kereskedésben kezdtem el dolgozni. Igyekeztem magas színvonalon tájékoztatni a vásárló réteget a kis kedvenceik helyes és tökéletes tartását illetően. Megérintett ez a világ, magával ragadott, jól érzem magam benne, s szerencsésnek érzem magam a sorsot illetően, hogy lehetőséget adott nekem kibontakoznom ebben a miliőben. 

A díszállat kereskedés mellett aktív kutyázásba kezdtem, Dobermann és a Tacskó volt a kedvenc kutyafajtáim. Korom Gábor mellett a Népszigeti Kutyaiskolában Kutyakiképzői diplomát szereztem majd a MEOE keretein belül Küllembírói diplomát is megszereztem. Így mind munka, mind küllem vonalon a kutya volt napjaim központi része. Kutyáimmal jártam Európa országait, illetve Magyarországot küllemkiállítások résztvevőjeként.

Számos nagy kiállítást nyertek meg a kutyáim. Az évek múlásával elkezdtem kikacsingatni a hüllők felé is és ezzel növelni látóköröm az állatok világában. Teknősök, kaméleonok, kígyók az életem szerves részei. Jelenleg a Tüskevár Állatorvosi rendelő asszisztenseként dolgozom, de ezzel párhuzamosan országos kiterjedtséggel a Teknősmentsvár - Teknős Menhely alapítója és üzemeltetője is vagyok. Fő feladatomnak érzem a gazdátlan, beteg, sérült teknősök rehabilitálását és adott esetben repatriálását. Ebben a feladat körben nagyon sok segítséget kapok főnökömtől Dr. Tóth Szabinától, aki szintén a szívén viseli ezen hüllők sorsát. Ezért roppant hálás vagyok neki. Nagyon jó érzéssel tölt el és jó látni azt, hogy mennyire tud örülni egy gazdi, ha meggyógyul a kedvence, és ez nekünk a Tüskevár csapatának köszönhető. Ez ad erőt a mindennapokhoz és azt hiszem ez a főnökeimről és kollégáimról is elmondható! Szerencsésnek érzem magam, hogy a munkám egyben a hivatásom és a hobbim is. 

Böröczki Renáta

Asszisztens

Az állatok szeretete a lételemem. Ez egészen kicsi korom óta elkísért. Mindig is szerettem volna egy kiskutyát, ami két évvel ezelőttig nem adatott meg. Azóta megtapasztaltam azt a csodát, amit egy kisállat nyújthat azzal, hogy a bizalmába fogad és igazi társunkká válik. Lunával versenyszerűen dog-dancingelünk, ami igazán kivételesnek mondható, hiszen egy moszkvai őrkutyáról van szó. 
Jelenleg még egyetemi tanulmányaimat folytatom, viszont nagyon örülök, hogy mellette olyan helyen dolgozhatok, ahol úgy szeretik az állatok, mint én.

Nyomi

Recepciós Asszisztens - Az egzotikus kisállatok rajongója

Nyomi vagyok, 2 éve kerültem a Tüskevár Állatorvosi Rendelőbe. Azon a délutánon a szokásos vándorutamat tettem Taksony utcáin és éppen megpihentem az árokban, mert egy kicsit le volt bénulva a két hátulsó lábam, mikor Terényi Róbert a Pet-Ro Állatvédelmi Egyesület vezetője rám talált és bevitt a Tüskevárba. 

Szabina doktornő azonnal pártfogásába vett és azt mondta:    " Ha nincs gazdája megtartjuk -  annyira csúnya, hogy már-már szép! ". Azt hiszem Eszter doktornő csak ennyit mondott: " Úr Isten! ". 

Fülgyulladásom volt, a bolháktól és a rühöktől nem volt rajtam szőr. Nagyon sokféle gyógyszert kaptam és a doktornénik beszéltek az akkori gazdámmal, aki lemondott rólam. A fülemet is megműtötték és valamit csináltak... a tudjátok hol (azóta annyira már nem érdekelnek a lányok - ezért kicsit neheztelek is rájuk) és boldogan tengetem napjaimat a Rendelőben. Hétvégenként Eszter doktornő visz haza magával - " Úr Isten, de jó ott is ! ". 

A rendelőben fő feladatom lenne: CSÖNDBEN MARADNI és NEM LÁB ALATT LENNI, de én sokkal jobb munkát találtam magamnak. Megrögzötten vigyázom az egzotikus állatkákat, órákon át képes vagyok a ketrecük előtt mozdulatlanul ücsörögni és meredten nézni. Mostanában azt találtam ki, hogy a recepción jól megugatok minden kutyust a váróteremben, ilyenkor gyakran hallom: " Nyomi maradj már nyugton, mert nyakon verünk! ". Múltkor lerántottam a pénztárgépet, akkor egy hétig azt mondták " Lábtörlő leszel Nyomi! ".  Persze soha nem bántanak, csak szeretnek :) ! 

Hálás vagyok az egész Tüskevár csapatának, hogy velük lehetek! - Holnap jól meg is ugatok mindenkit, aki bejön a váróterembe!!!!